aprendre-a-estimar-bé

Construir una relació de parella implica saber respectar, compartir, “negociar”, ser un/a mateix/a, però sabent que algú et dona suport, et fa sentir millor i t’ajuda a descobrir la millor versió de tu.És tenir la sensació que les dues parts s’aporten mútuament.


L’amor només pot sumar, pot multiplicar i, fins i tot, potenciar, però en cap cas pot restar, dividir o fer-te mal, perquè, si alguna d’aquestes coses ocorre, és que realment el que vius no és un amor sa.


Voler saber què fa la teva parella en tot moment, amb qui xerra; criticar la seva forma de vestir… són formes de control, i el control només és senya de desconfiança, d’inseguretat, però en cap cas d’amor.

L’amor no ofega, l’amor et dona aleset fa créixer, és recíproc; les dues parts donen i reben en la mateixa proporció… En definitiva, estimen en igualtat.

Per a poder estimar cal tenir total sensació de llibertat, de poder triar en tot moment què vols fer, què i amb qui ho vols compartir; no sentir-se condicionat o condicionada per l’altra persona i, és clar, aprendre a estimar, perquè també se n’aprèn.


Les relacions de parella són cosa de dues persones, les quals hi posen les seves normes, els seus límits, però sempre pactats des de la mateixa posició de poder, en què ambdues parts hi tenen coses a dir i no sempre s’acaba fent el que un o l’altre diu; hi existeix una comunicació fluida, honesta i respectuosa. Per a estimar hem d’aprendre a dialogar, a entendre l’altra persona i tenir clar que tot allò que se’ns conta de l’amor romàntic poques vegades s’ajusta a la realitat.


I, tenint clares aquestes premisses, on ningú val més que ningú, on es construeix un espai de relació per a una felicitat comuna i lliure de control i de condicionants socials que ens diguin quina és la manera més correcta d’estimar, podem pensar a mantenir una relació de parella sana, saludable, igualitària, lluny de violències…


Viure un amor sa ens aporta tranquil·litat, seguretat; ens millora com a persones i contribueix a potenciar el nostre benestar i autoestima.