👉👉👉COM ORGANITZAR EL TEMPS D'ESTUDI A DISTÀNCIA?
Un pla de treball exigeix complir alguns criteris:
● CLAR i CONCRET, ha de concretar les hores de feina i temps de descans. Si no ens marcam els períodes de feina molt bé, és més fàcil despistar-nos i no aprofitar el temps.
● REALISTA, s'ha de poder dur a terme i ha de tenir en compte les circumstàncies personals, el temps. Intentar seguir l’horari que teniem de feina a l’institut.
● PERSONAL, s'ha d'organitzar segons el teu ritme de treball i d'aprenentatges.
👉👉👉COM FER UN HORARI?
Tenir un horari ens ajuda a reforçar un hàbit d'estudi diari i fa que no perdem temps innecessari.
Cal acceptar que el primer horari que farem no sempre serà el definitiu, perquè és el seu ús serà el que decidirà la seva funcionalitat.
Cal tenir en compte els següents aspectes:
- L'horari haurà de tenir caràcter setmanal.
- És necessari ser molt exactes de totes les activitats i anar marcant feines i activitats per a fer a casa (ordenar habitació, fer exercici, jugar amb la família, col·laborar amb feines familiars, parlar amb els amics, etc).
- Per decidir quant de temps dediquem a cada assignatura hem de pensar quin grau de dificultat té per nosaltres.
- S'ha d'a lternar les assignatures a treballar, les que ens agraden més o són més fàcils amb les que necessitem fer més esforç. D'aquesta manera evitaràs cansament i desconcentració.
- Recorda que no tot és treballar i estudiar; cada 45 minuts d escansa u ns 10 minuts.
- L'exercici físic també és necessari i bo pel teu estudi. Intentar fer alguna activitat esportiva a casa per ajudar a mantenir l’estat físic adequat.
- Recorda que has de tenir l’agenda sempre a prop i a la vista. Marca tot allò que ja has fet per controlar com vas segons l’horari i tasques programades.
- Un horari ben fet et facilitarà l'estudi i l’aprenentatge.
L'ÚS DE L'AGENDA ÉS MOLT IMPORTANT!!
👉👉👉COM POSAR-NOS A TREBALLAR?
A l’hora de posar-se a fer feina, s’han de tenir present totes les eines i materials necessaris, ja siguin mitjans tecnològics (ordinador, moodle, classroom, etc.) i els materials de treball (quaderns, llibres, fotocòpies, etc).
Organitzar l’horari de feina, intentant seguir l’horari de l’institut si és possible, així no deixarem cap matèria sense treballar. Comença a preparar el material i anar mirant quines tasques ens han encomanat i per on començar.Treballa cada una de les matèries i revisa els continguts, teoria i activitats que has treballat fins ara, per anar fent un resum de tot.
Si tens algun dubte sobre les activitats a realitzar pots posar-te en contacte amb el professorat que t’anirà ajudant.
Te pots anar marcant els objectius complerts i premiar-te amb recompenses que puguis fer a casa (fer un pastis, mirar una sèrie, telefonar a un amic, jugar amb la play, etc.) així serà més motivador treballar.
ALTRES RECOMANACIONS ELABORADES PER LA UIB:
Conserva les rutines diàries. No estam de vacances i hem de fer que el temps sigui al més productiu possible:
- Continua posant el despertador cada dia.
- Berena i vesteix-te com si haguessis d’anar a classe. Això ajudarà que et posis en situació i augmentis el rendiment. Està demostrat que el nostre cervell associa el pijama amb el descans; per tant, arregla't!
- L’ambient d’estudi és important: cerca un lloc tranquil a casa, amb espai i bona il·luminació on puguis estar concentrat i estudiar.
- Posa’t un horari d’estudi, intentant que s’ajusti a l’horari de classe habitual.
- Elabora una llista de tasques a fer: revisa totes les assignatures, assegura’t de tenir tots els apunts al dia, aprofita el moment per posar al dia la matèria endarrerida, apunta els dubtes que et van sorgint i consulta'ls amb el professor de manera virtual.
- Segueix un mètode d’estudi pas a pas. Cadascú segueix el seu propi: llegir, subratllar, resumir, fer esquemes, completar la informació amb anotacions, llegir llibres, etc.
- Aprofita els avantatges que ens proporcionen les noves tecnologies: pots fer videotelefonades amb professors i companys de classe per exposar consultes sobre les matèries, compartir exercicis pràctics, fer treballs en grup, etc.
D'altra banda, evita l’abús de pantalles i videojocs: estableix una franja horària per fer-ne un ús responsable.
- És important cuidar els descansos: fes pauses durant l’estudi, de la mateixa manera que es fa als col·legis, instituts, universitats, etc.
- Segueix una dieta saludable i apropiada: intenta no picar entre hores, consumeix fruites i verdures i mantén-te ben hidratat.
- Fes exercici a casa: un altre avantatge de les tecnologies és que hi ha una gran varietat de vídeos amb rutines d’exercicis per fer a casa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada