L'IES INCA T'ORIENTA

L'IES INCA T'ORIENTA

dijous, 19 de març del 2020

CONSELLS PEL CONFINAMENT


💪


1. Informar-se bé

Consulta els canals oficials i veraços, evita la sobre informació i contrasta els continguts publicats a les xarxes socials abans de compartir-los.

2. Informar bé els altres

En cas que estiguis contagiat, cal explicar-ho de forma clara i ràpida. Evita escampar rumors informacions falses. En cas que tinguis nens a casa, respon a les seves preguntes de forma entenedora i sense alarmar-los. Si tens persones infectades a càrrec teu, cuida’ls emocionalment i psicològicament. En cas que tinguis persones ingressades a una residència, vetlla perquè estigui ben informada i truca-la perquè no se senti sol o abandonat.

3. Organitzar-se

A casa arriba a acords amb les altres persones per determinar com serà la vostra logística domèstica: compres, cures dels familiars dependents, dedicació del temps a cada tasca, delimitacions d’espais, etc. En cas que hagis de treballar a casa, estableix un espai i horari el més semblant possible al que feies abans. Mantenir rutines t’ajudarà a mantenir l’ordre mental i la sensació de normalitat.

4. Estar connectat

No poder veure els teus en persona no significa no poder estar en contacte. Telafona'ls, envia’ls missatges, feu videoconferències... Us sentireu menys aïllats i més a prop.

5. Cuidar-se i protegir-se

Segueix les recomanacions i mesures de prevenció determinades per les autoritats sanitàries. Confia en la ciència i el nostre sistema de salut. No cal que prenguis més mesures de les necessàries, ja que això no et farà estar més segur i pot alimentar la teva por i la dels que t’envolten. Intenta fer vida normal en la mesura del possible.

6. Relaxar-se i distreure’s

Accepta que hi ha una part de la situació que no és a les teves mans i no pots controlar ni preveure. Utilitza tècniques de relaxació, fes exercici a casa, estigues entretingut amb la gran oferta d’oci online gratuït com de revistes pel·lícules i fes servir el sentir de l’humor, ja que és una emoció que t’ajudarà a reduir l’angoixa i a mantenir la por a ratlla.

7. Treure’n la part positiva

És el moment perfecte per parar i reflexionar sobre les teves prioritats i els propers passos que vols donar. També és una ocasió per compartir cures i tasques domèstiques, aprofitar per imaginar i crear i valorar l’empatia i solidaritat dels altres. A més, recorda que només es tracta d’una situació temporal.

👉👉tota la informació👈👈

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada