L'IES INCA T'ORIENTA

L'IES INCA T'ORIENTA

dijous, 4 de febrer del 2021

 

Els joves i la situació sanitària. 



L'etapa de l'adolescència sempre s'ha caracteritzat per a ser una època d'independència, de crítica, de provocació, interès cap a persones de la seva mateixa edat i separar-se un poc dels pares. L'adolescència és una època de socialització, d’ampliar el camp de coneguts i amistads i posar a prova als pares i mares. 

Avui en dia, situats en mig d'una pandèmia, en que no sabem quan i com acabarà tot, ens trobam amb dos gran grups adolescents. 

Aquells que segueixen les normes i queden a casa, reduint el seu entorn social a les relacions que es poden dur a terme a l'institut (en molts de casos amb el condicionant afegit de la semipresencialitat).




 I llavors ens trobam, un menor nombre d'adolescents, que a l'institut segueixen les normes (mascareta, distància, neteja),  però que quan surten del centre creuen que no és necessari continuar amb les normes. 


Hi ha joves que els hi costa molt no ajuntar-se els capvespres amb altres amics i amigues, oblidant les mesures que han seguit el mati. 


Entre tots i totes hem d'ajudar-los a veure que s'han de seguir les normes per a poder lluitar contra aquest virus, que ja duu quasi un any vivint entre noltros. No s'ha de culpabilitzar als joves en general de que no se compleixen les normes, ja que n'hi ha molts que compleixen  les normes limiten les seves relacions d'amistat a un petit grup i fent ús de les aplicacions de mòbils i ordinadors. 



Gràcies a totes les persones que segueixen les normes, mantenen les amistats d'una vida manera diferent de com s'havia fet fins ara i cuidant-se molt per evolucionar com a persona. 

Per a totes les persones que els hi costa recordar les normes i controlar el contacte amb els altres, normes dir-lis que cada dia les notícies en informen de com estan els hospitals i de la quantitat de persones que han mort degut a aquest virus. Un exemple pot a ser la notícia següent. 

noticies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada